EL POLP DE ROCA
(Octopus vulgaris)
El polp és un cefalòpodo que viu en fons rocosos en les zones litorals, entre roques i piedres. Habita en profunditats inferiors a 200 metros. El seu cos sol mesurar al voltant d'uns 25 cm, i comptant els seus tentacles, un metre de llarg. Alguns exemplars poden arribar a mesurar quasi 3 metres. Els seus vuit braços tenen dos files de ventoses, i els laterals són més llargs que la resta.
Expulsa tinta per a confondre al seu enemic i s'alimenta principalment de xicotets crustacis, de bilvalves, peixos y carronya. Este animal es mimetitza amb el seu entorn i inclús s'arruga per a paréixer una roca, a més tenen un cos musculós. És de costums nocturnes i molt intel.ligent.
NOMS:Expulsa tinta per a confondre al seu enemic i s'alimenta principalment de xicotets crustacis, de bilvalves, peixos y carronya. Este animal es mimetitza amb el seu entorn i inclús s'arruga per a paréixer una roca, a més tenen un cos musculós. És de costums nocturnes i molt intel.ligent.
COMUNITAT VALENCIANA: Polp de roca.
CATALUNYA: Polp roquer, pop roquer.
BALEARS: Polp de roca, pop de roca.
MÚRCIA: Pulpo de roca.
ANDALUCÍA: Pulpo de roca, pulpo roquero.
GALÍCIA: Polbo común.
ASTÚRIES: Pulpo común.
CANTÀBRIA: Pulpo de roca, pulpo común, pulpe común.
PAÍS BASC: Olagarro arrunta, amorrotza.
CANÀRIES: Pulpo común, pulpo de roca.
TEMPORADA:
Tot l'any.
PESCA:
Arrossegament, enmalle i nases.
DISTRIBUCIÓ:
La seua distribució natural va des de la Mar Mediterrània i les costes del sud d'Anglaterra fins al Senegal. També n'hi ha en les illes Açores, les illes Canàries i en Cap Verd.
CUINA:
La carn del polp té un excel.lent sabor, molt apreciada en molts llocs. Es pot bullir, torrar a la graella o fregir. Combina amb all, ceba, tomata, llima, oli d'oliva, pebre dolç o coent, vi, jengibre o salsa de soja. És gran aliat de l'arròs i la pasta. La tinta que posseïx es pot utilitzar per a elaborar salses o arrossos.
És un aliment baix en calories i sense colesterol, a més té minerals i vitamines entre els quals destaquen: calci i vitamines A, B3, B1 y B2.
És un aliment baix en calories i sense colesterol, a més té minerals i vitamines entre els quals destaquen: calci i vitamines A, B3, B1 y B2.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada