¿QUINES DIFERÈNCIES HI HA ENTRE ELS CALAMARS DE POTERA I ELS DE TRESMALL?
ELS DE POTERA:
1- Només es pesquen durant una època de l'any, en la d'aparellament, on la seua textura i sabor li donen un alt valor gastronòmic. La seua carn és blanca i la seua textura és diferent, amb un sabor que deixa una dolçor especial al paladar.
2- Es pesquen a poqueta nit des d'una embarcació a la deriva amb un aparell que té un plom en la seua punta i un cercle de garfis curvats, la potera. Els cefalòpodes es pesquen un a un, per la qual cosa són vius quan pugen a l'embarcació.
3- No presenten fregaments perquè no són arrossegats per les xarxes, i a més, tenen un bonic color rogenc. La pell es troba recoberta d'una espècie de mucositat que fa que esvare en agafar-lo.
4- No cal llavar-los massa, però sobretot no s'ha de llevar la pell, perquè perdria part de les seues propietats.
5- La seua tinta no està cristal.litzada i presenta una densitat més alta.
6- És millor cuinar-los a la planxa per a percebre el seu sabor més clarament.
7- Són més cars.
ELS DE TRESMALL:
1- Es pesquen durant tot l'any per arrossegament, s'arrapa contra les pedres del fons i arriba a la superficie amb la pell arrancada i molt deteriorat.
2- Són arrossegats per les xarxes i això fà que ixquen de l'aigua amb arena i fang, i la pell presenta fregaments.
3- En estar bruts d'arena i fang es menester llavar-los bé.
4- No tenen tanta tinta com el de potera.
5- Són més barats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada