LA TRUITA DE MAR
(Salmo trutta trutta)
La característica més cridanera d'este salmònid és el seu cos corpulent i allargat en forma de torpede. El tronc de la cua és prou gros. Els costats són de color gris platejat o gris verdós, el ventre blanc. Té, com tots els salmònids, una aleta adiposa en el llom amb el marge rogenc. Pot arribar a fer els 140 cm de longitud estàndar, però sol ser molt menor. Una de les diferències principals entre la truita comú i la truita de mar són les taques dels lloms, en esta última tenen forma de X.
NOMS:
COMUNITAT VALENCIANA: Truita de mar, reo.
CATALUNYA: Truita de mar.
BALEARS: Truita de mar.
MÚRCIA: Reo.
ANDALUCÍA: Reo.
GALÍCIA: Troita maresa, troita asalmoada, reo.
ASTÚRIES: Reo, trucha marisca.
CANTÀBRIA: Reo, trucha marisca.
PAÍS BASC: -
CANÀRIES: Reo.
TEMPORADA:
De maig a juliol.
PESCA:
Hams i aqüicultura.
DISTRIBUCIÓ:
Es distribuïx per la costa nord-occidental d'Europa però també ha estat introduïda en Àsia i Amèrica. Sol trobar-se fins els 10 metres de profunditat.
CUINA:
És un salmònid amb un sabor boníssim que es prepara torrat o al forn amb verdures. És una important font de calci, magnesi i omega-3, però més que res de potassi. Entre les vitamines que conté destaquen la B3 i la B9.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada