EL GALL DE SANT PERE
(Zeus faber)
És un peix que té el cos comprimit lateralment i el seu color és oliva-groc amb una gran taca fosca ribetejada de color grog en el seu costat, i grans espines en l'aleta dorsal. El seu cap és enorme, sobreeixint una boca gran i protàctil. Pot arribar a fer uns 2 quilos i 50 cm de longitud.
COMUNITAT VALENCIANA: Gall de Sant Pere, gall, pollastre, peix de Sant Pere.
CATALUNYA: Gall de Sant Pere, gall.
BALEARS: Gall marí, gall, gall de Sant Pere.
MÚRCIA: Gallopedro, galllo de San Pedro.
ANDALUCÍA: Gallopedro, San Pedro, gallo, pez de San Pedro, pejegallo.
GALÍCIA: Sanmartiño, peixe de San Pedro, peixe galo, samartiño, San Pedro.
ASTÚRIES: Peixe de San Pedro, sanmartín.
CANTÀBRIA: Sanmartín, cañada.
PAÍS BASC: Muxumartina, ollar, martintxo.
CANÀRIES: Gallo barbero, gallo Cristo.
TEMPORADA:
De juny a setembre.
PESCA:
Arrossegament, tresmall, enmalle, volantí i palangre de fons.
DISTRIBUCIÓ:
Es distribuyïx en tot l'Atlàntic oriental i la Mar Mediterrànio, l'Indic i el Pacífic occidental. Viu en aigües profundes, normalment entre els 100 ilos 200 metres, sobre arena o llim però entre roques i algues.
CUINA: La seua carn és molt estimada, deliciosa, aromàtica i d'excel.lent textura. És un aliment semigras amb alt contingut en omega-3. És ideal per a preparar un bon caldo de peix i també està exquisit a la planxa, al forn, al vapor, fregit o bullit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada