La boguera o espetera és un art de pesca d'hivern que es realitza amb peces de xàrcia preparades per a capturar peixos com a bogues, espetons, sorells, oblades o alatxes.
L'art consta de vint peces armades al terç o a la meitat i sol anar de 16 a 22 braces d'aigua. La boguera s'arma amb un "braguerot" que és el cap que subjecta la malla a la tressa del suro mitjançant unes quantes puntades al cordó. La mida del braguerot és d'un pam. La xàrcia sol ser de a partir de vuit passades. Té una corba de xàrcia anomenada "revolt" que s'usa per a encaber el peix, i quan més gran és el revolt, més cabuda tenen els peixos.
Este art es por fer des de la costa o des d'una embarcació. Es cala de nit i si no hi ha lluna millor.
L'art consta de vint peces armades al terç o a la meitat i sol anar de 16 a 22 braces d'aigua. La boguera s'arma amb un "braguerot" que és el cap que subjecta la malla a la tressa del suro mitjançant unes quantes puntades al cordó. La mida del braguerot és d'un pam. La xàrcia sol ser de a partir de vuit passades. Té una corba de xàrcia anomenada "revolt" que s'usa per a encaber el peix, i quan més gran és el revolt, més cabuda tenen els peixos.
Imagen de "lamarsalao.com" |
Este art es por fer des de la costa o des d'una embarcació. Es cala de nit i si no hi ha lluna millor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada