EL LOMÀNTOL AMERICÀ
(Homarus americanus)
El seu cos es dividix en 31 segments. Els ulls es troben en el primer d'ells. Té deu parells de potes, cinc d'elles són articulades. Sol fer entre 20 i 60 cm de llarg i pesar entre 0,5 a 4 quilos, encara que s'han trobar llamàntols de fins 16 quilos. El seu color és negre taronja, diferent de la espècie europea, negre blavós.
NOMS:COMUNITAT VALENCIANA: Llamàntol americà, sastre, gramàntol, gramanto, llomalto, lomàntol.
CATALUNYA: Llamàntol americà, llamanto, llongant, llangant, llobregant.
BALEARS: Grimald, grimaldo, llomàntol americà.
MÚRCIA: Bogavante, sastre.
ANDALUCÍA: Bogavante americano, bogavante canadiense, sastre, bogavante de Maine.
GALÍCIA: Lumbrigante americano, lubrigante, lubricante.
ASTÚRIES: Bubre, llocántaru canadiense, llubricante,lumbrigante.
CANTÀBRIA: Ollocántaro americano, abacanto, abrecanto, abacantu, bocante.
PAÍS BASC: Abakanto, abakanda, misera.
CANÀRIES: Bogavante americano.
TEMPORADA:
De juliol a octubre.
PESCA:
Nases.
DISTRIBUCIÓ:
Es troba a les costes de l'oceà Atlàntic d'Amèrica del Nord, en aigües fredes i superficials que tinguen moltes roques i llocs per amagar-se.
CUINA:
Es pot comprar viu o congelat. La seua carn és saborosa, amb un toc dolçàs. Es cuina a la planxa, cuit, en caldereta, en ensalades, amb arrossos, còctels i inclús al forn. É s important destacar la quantitat de potassi i calci que aporta, a més de vitamines A, B y E.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada