L'ANGUILA EUROPEA
(Anguilla anguilla)
Peix de riu de llarg cos que fa els 70 cm encara que por arribar a tindre fins els 2 metres. El seu cos és de color verdós o quasi negre, sense escates i recobert per una quantitat gran de mucositat, però els juvenils són traslúcids. El ventre dels adults és blanc o groguenc. La mandíbula inferior és molt més prominent que la superior. La seua boca és relativament xicoteta.
NOMS:COMUNITAT VALENCIANA: Anguila. Angula (als juvenils).
CATALUNYA: Anguila. Angula (als juvenils).
BALEARS: Anguila. Angula (als juvenils).
MÚRCIA: Anguila. Angula (als juvenils).
ANDALUCÍA: Anguila. Angula (als juvenils).
GALÍCIA: Anguía, airoa, eiroa, anguía europea.
ASTÚRIES: Anguila. Angula (als juvenils).
CANTÀBRIA: Anguila. Angula (als juvenils).
PAÍS BASC: Ibai-aingira, anguila. Angula (als juvenils).
CANÀRIES: Anguila. Angula (als juvenils).
TEMPORADA:
De gener a març i d'octubre a desembre.
PESCA:
Aqüicultura, hams, arrossegament, enmalle i nases.
DISTRIBUCIÓ:
Habita a Europa i a la regió Mediterrània estant present en quasi tots els rius importants de la Península Ibèrica i en les Illes Balears i Canàries, encara que han desaparegut de molts llocs. Viu en marismes, rius i llacunes litorals i migra a la mar per a reproduir-se.
CUINA: És un peix amb molt de greix, gelatinós i nudritiu, la seua carn ha sigut apreciada des de l'antiguitat. Es pot consumir en sopes, all i pebre, fumada o guisada amb creïlles. És una bona font de nudrients i de greix, contenint proteïnes de manera considerable, àcids grasos monoinsaturats, seleni (més que res), fósfor, zinc, ferro i vitamines A, D i B12.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada