LAA GAMBA RATLLADA
(Aristeus antennatus)
Es un crustaci que pot arribar als 22 centímetres de llargària. Les femelles tenen el rostre llarg i punxós , la seua armadura arriba a fer 62 mm de llargària. Els mascles són més grans, fins als 45 mm. El cos d'esta gamba és de color vermell intens, amb bandes en l'abdomen. El rostre presenta tres dents en la vora dorsal i cap en la ventral.
NOMS:COMUNITAT VALENCIANA: Gamba rosada, gamba rayada, gamba roja.
CATALUNYA: Gamba rosada, gamba vermella.
BALEARS: Gamba rosada.
MÚRCIA: Alistado, gamba roja.
ANDALUCÍA: Listado, gamba roja, gamba rayada, rayado, chorizo blanco.
GALÍCIA: Gamba rosada, gamba listada.
ASTÚRIES: Gamba rayada.
CANTÀBRIA: Gamba rayada.
PAÍS BASC: Marradun ganba.
CANÀRIES: Gamba alistada.
TEMPORADA:
D'octubre a decembre.
PESCA:
Arrossegament.
Esta espècie es troba a la Mar Mediterrània entre els 100 i els 3.300 metres de fondària, i també l'Atlàntic oriental entre Portugal i Cap Verd.
La gamba ratllada és molt apreciada en la Mar Mediterrània. Es cuina simple, ja siga a la planxa o cuita, és prou per a apreciar el fantàstic sabor que poseeïx. Permet, a més, la preparació de caldos, cassoles, cebiches i arrossos de molt bona qualitat.
És una espècie que conté prou proteïnas, un 23,9%, molt de sodi y potassi, però té també un contingut alt de colesterol.
És una espècie que conté prou proteïnas, un 23,9%, molt de sodi y potassi, però té també un contingut alt de colesterol.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada