LA CANANA ROSA
(Ilex coindetii)
És un mol.lusc molt emparentat amb el calamar que presenta un mantell llarg i arredonit. Les principals diferències morfològiques amb el calamar es troben a l'aleta, que en el cas de la canana és molt més curta i ampla. La pell és també més fosca que la del calamar. En les cananes els dos tentacles llargs del cap són mes curts i tenen fins a vuit fileres de ventoses. La canana rosa presenta, a diferència de la canana negra, colors ocres i és més xicoteta en tamany, pot arribar als 27 cm com a màxim.
NOMS:COMUNITAT VALENCIANA: Canana, canana rossa, volador, pota.
CATALUNYA: Canana vera.
BALEARS: Canana, aluda.
MÚRCIA: Pota.
ANDALUCÍA: Pota, lula, pota blanca.
GALÍCIA: Pota, volador.
ASTÚRIES: Potarro, volador.
CANTÀBRIA: Pota
PAÍS BASC: Pota.
CANÀRIES: Potín, pota voladora.
TEMPORADA:
Tot l'any.
PESCA:
Hams, arrossegament i cércol.
DISTRIBUCIÓ:
La seua distribució es localitza en l'Atlàntic est, des del sud de les Illes Britàniques fins a Namibia, incloent la Mediterrània. També es troba a l'Atlàntic occidental, entre el Golf de Mèxic i l'Estret de Florida. Habiten en profunditats de 100 a 400 metres.
CUINA:
Encara que a nivell gastronòmic és un cefalòpode poc apreciat, perquè és menys gustós que el calamar, fa un arròs caldós excel.lent, a més d'uns guisats molts bons. S'ha de tindre en compte, això sí, que el temps de cocció ha de ser major que el del calamar.
La seua carn és molt rica en proteïnes, àcids grasos Omega-3 i minerals com el sodi, el fósfor, el potasi i el magnesi. A més té vitamina A.
La seua carn és molt rica en proteïnes, àcids grasos Omega-3 i minerals com el sodi, el fósfor, el potasi i el magnesi. A més té vitamina A.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada