EL CALAMAR PATAGÒNIC
(Loligo gahi)
És un mol.lusc cefalòpode amb el mantell moderadament allargat; les aletes les té romboïdals i curtes, i els braços llargs. Les ventoses es troben disposades en cada braç de forma alternada en dos fileres. Cada ventosa està proveïda d'un anell quitinós. Els tentacles són llargs i moderadament grossos, trobant-se pigmentats dorsalment. El pic consta de dos mandíbules. L'àrea pigmentada del rostre en la mandíbula inferior és àmplia estenent-se des del rostre cap a la caputxa.
NOMS:
COMUNITAT VALENCIANA: Calamar patagònic, calamar de Patagonia.
CATALUNYA: Calamar patagònic.
BALEARS: Calamar patagònic.
MÚRCIA: Calamar patagónico.
ANDALUCÍA: Calamar patagónico.
GALÍCIA: Lura de Patagonia, lula de Patagonia.
ASTÚRIES: Calamar de Patagonia, lulia de Patagonia, xibión de Patagonia.
CANTÀBRIA: Calamar patagónico.
PAÍS BASC: Txipiroi arrunt patagoniako.
CANÀRIES: Calamar patagónico.
TEMPORADA:
Tot l'any.
PESCA:
Arrossegament.
DISTRIBUCIÓ:
Majorment habiten les costes i plataformes continentals fins a profunditats de 600 metres, i realitzen migracions verticals i estacionals en resposta a canvis de temperatura. Es distribuïx pel Pacífic sud-est des de Perú fins al sud de Xile, i en tota la costa Argentina.
CUINA:
El calamar patagònic es fa a la planxa amb una miqueta d'oli d'oliva o una picadeta d'all i julivert. Es poden arrebossar amb farina o farina i ou, fregint-los amb oli d'oliva. En els arrossos mariners donen molt bon gust, tallats a quadrets. Finalment es poden fer encebats, a foc lent. Proporciona grans beneficis per a l'organisme. Al contindre molt poc de greix, està especialment indicat per a persones que realitzen alguna activitat física important o esport. Posseïx gran quantitat de ferro i seleni, a més de vitamines B3 i B12. Es comercialitza congelat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada