EL GAMBÓ
(Pleoticus muelleri)
És un crustaci decàpode nadador que no es troba en les nostres aigües però és molt consumit. La closca és llisa i té una cara armada amb més de 3 dents, i posseïx una espina postantenal presente en la closca.
La coloració és taronja-vermellosa i la llargària màxima que pot fer (en les femelles) és de 23 cm.
NOMS:La coloració és taronja-vermellosa i la llargària màxima que pot fer (en les femelles) és de 23 cm.
COMUNITAT VALENCIANA: Gambó.
CATALUNYA: Gambó.
BALEARS: Gambó.
MÚRCIA: Gambón, langostino.
ANDALUCÍA: Gambón, langostino.
GALÍCIA: Gambón.
ASTÚRIES: Gambón.
CANTÀBRIA: Gambón.
PAÍS BASC: -
CANÀRIES: Gambón.
TEMPORADA:
Tot l'any.
PESCA:
Aqüicultura i arrossegament.
DISTRIBUCIÓ:
Mora majorment en aigües de plataforma al sud-oest de l'oceà Atlàntic, al sud-est d'Amèrica del Sud, especialment en front de la Patagònia argentina.
CUINA:
Es cuina de manera simple, ja siga a la planxa o cuit. Permet la preparació en cassola, caldos, cebiches i arrossos.
És una espècie amb molta proteïna i gran quantitat de potassi i sodi, encara que amb molt de colesterol.
És una espècie amb molta proteïna i gran quantitat de potassi i sodi, encara que amb molt de colesterol.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada