EL LLAGOSTÍ JUMBO
(Penaeus monodon)
És un crustaci decàpode molt estés en l'aqüicultura. Aconseguix una longitud de 36 cm en els mascles, mentres que les femelles poden arribar a un pes de 650 grams, sent el llagostí més gran del món.
Depenent del substrat, aliment i terbolesa de l'aigua, els colors poden variar des de verd, café, roig, gris, blau i bandes transversals de colors, més o menys marcades, sobre l'abdomen i closca que s'alternen entre blau o negre i groc.
NOMS:Depenent del substrat, aliment i terbolesa de l'aigua, els colors poden variar des de verd, café, roig, gris, blau i bandes transversals de colors, més o menys marcades, sobre l'abdomen i closca que s'alternen entre blau o negre i groc.
COMUNITAT VALENCIANA: Llagostí jumbo, llangostí jumbo, langostino jumbo.
CATALUNYA: Llagostí jumbo.
BALEARS: Llagostí jumbo.
MÚRCIA: Langostino jumbo.
ANDALUCÍA: Langostino tigre gigante, langostino jumbo.
GALÍCIA: Lagostino xigante.
ASTÚRIES: Langostino jumbo.
CANTÀBRIA: Langostino jumbo.
PAÍS BASC: Otarrainxka isatsa.
CANÀRIES: Langostino jumbo.
TEMPORADA:
Tot l'any.
PESCA:
Aqüicultura, arrossegament, enmalle i nases.
DISTRIBUCIÓ:
La seua àrea de distribució s'estén per les costes d'África oriental, Madagascar i Aràbia, arribant al sud-este asiàtic i la Mar del Japón. A més, esta espècie de llagostí ha colonitzat algunes zones de la Mar Mediterrània i el Oceà Atlàntic.
Els llagostins es poden consumir bullits, a la planxa o al forn. S'utilitzen per a arrossos, fideuàs, pasta, guisats, còctels o ensalades fredes.
Quant a l'aspecte nutricional aporten sobretot iode, proteïnes, seleni, magnesi, sodi, calci, ferro, fósfor i vitamines E i B12. Per la presència del iode afavorixen el funcionament dels teixits nerviosos i musculars, així com el sistema circulatori.
És important conéixer que els llagostins, com altres crustacis, aportarán colesterol al nostre organisme per la qual cosa no han de consumir-se en grans quantitats.
Quant a l'aspecte nutricional aporten sobretot iode, proteïnes, seleni, magnesi, sodi, calci, ferro, fósfor i vitamines E i B12. Per la presència del iode afavorixen el funcionament dels teixits nerviosos i musculars, així com el sistema circulatori.
És important conéixer que els llagostins, com altres crustacis, aportarán colesterol al nostre organisme per la qual cosa no han de consumir-se en grans quantitats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada