EL XANCLET
(Argentina sphyraena)
Posseïx un cos allargat i esvelt amb ulls molt grossos, boca xicoteta i escates grans. El seu cap és allargat i amb el rostre agut. La seua coloració oscila entre el verd clar i el verd oliva i té una banda platejada lluminosa en els costats. La línia lateral està remarcada en negre. El ventre és blanc platejat. Les aletes ventrals estan al mateix nivell que la base de la primera aleta dorsal. Fa un màxim de 35 cm de llarg, però el més normal és que faça 20 cm.
COMUNITAT VALENCIANA: Xaclet, xanclet, peix de plata, platero.
CATALUNYA: Peix de plata, moixó, xaclet, peix rei, llué.
BALEARS: Polido.
MÚRCIA: Pez plata, platero.
ANDALUCÍA: Pejerrey, peje plata, bacaladilla, bocón, chuclé, platero, pez plata, pez de plata, folla de cueros.
GALÍCIA: Pión de altura, dourado, surelo, pión pigudo.
ASTÚRIES: Mirluto, corcón, escamón, pexe ensin sangre, mirlu, mirloto, xiviello, tomás.
CANTÀBRIA: Sula, sulón, sula de altura.
PAÍS BASC: Zilar-arraina.
CANÀRIES: Pez plata.
TEMPORADA:
De novembre a març.
PESCA:
Xarxes de deriva i de cèrcol
DISTRIBUCIÓ:
Es distribuïx per la costa europea atlàntica fins el Senegal i en la meitat occidental de la Mediterrània. Viuen apegats al fons marí en aigües fondes d'entre 50 i 700 metres.
Té una carn blanca sense a penes espines, de sabor i textura prou agradable. Es consumix fregit amb farina o a la planxa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada