EL CARRANC VERD
(Carcinus aestuarii)
És un carranc molt freqüent a la Mediterrània. Té el cos hexagonal i cinc dents agudes a cada costat de la closca, dirigits cap als ulls. El color és variable, la part superior normalment de color verd fosc en els adults mentres que la inferior és groguenca. És un carranc molt semblant a Carcinus maenas i es diferència d'este en què la part frontal de la closca de l'aestuarii és més llarga i llisa. pot arribar afer els 7 cm de longitud però són més xicotets habitualment.
NOMS:COMUNITAT VALENCIANA: Carranc verd, carranc de platja, cranc d'arena, cranc de paleta, cangrejo verde.
CATALUNYA: Cranc verd, barrilet.
BALEARS: Cranc verd, cama serrada, cranc merder, cranc de fang, cranc d'herba, cranc jueu, cranc d'alga.
MÚRCIA: Clanco, cangrejo verde.
ANDALUCÍA: Coñeta, cangrejo, cangrejo de río.
GALÍCIA: Cangrexo do Mediterráneo.
ASTÚRIES: Cangrexo do Mediterráneo, cámbaru mediterraniu.
CANTÀBRIA: Cangrejo del Mediterráneo, cámbaro del Mediterráneo.
PAÍS BASC: Carromarro.
CANÀRIES: Cangrejo de mar.
TEMPORADA:
De febrer a octubre.
PESCA:
Nases i rastrell.
DISTRIBUCIÓ:
Es troba a la Mediterrània i penetra un poc en l'Oceà Atlàntic. Viu en fons arenosos i praderies d'algues, més que res en estuaris, albuferes o desembocadures de rius i torrents.
Es cuinen en sopes i cremes però també són prou saborosos fregits amb alls.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada