LA MÒLLERA
(Trisopterus minutus)
És un peix de cos allargat i comprimit, amb tres aletes dorsals molt properes i dues anals. Les escates són xicotetes i el cap té uns ulls laterals grossos. Té un barbilló submandibular. Fa una mida de 40 cm, com a màxim, però la més comuna és 20 cm. El seu color és gris groguenc o rosat al dors, gris argentat als costats i blanc al ventre. Les aletes són grises, encara que les ventrals i l'extrem de la primera anal són blanquinoses.
NOMS:
COMUNITAT VALENCIANA: Mòllera, capellà, mollera.
CATALUNYA: Mòllera, capellà, fura, palaia, peialla.
BALEARS: Capellà, molla, mòllera vera.
MÚRCIA: Mollera.
ANDALUCÍA: Faneca, puta en cueros, niña, niña en cueros.
GALÍCIA: Fodón, capelán, faneca, faneca menor.
ASTÚRIES: Fañeca, fogón, fodón, faneca.
CANTÀBRIA: Fañeca, capellán.
PAÍS BASC: Paneka txikia, takart txikia.
CANÀRIES: Faneca.
TEMPORADA:
Tot l'any.
PESCA:
Tresmall, nanses, volantí de fons i xarxes d'arrossegament.
DISTRIBUCIÓ:
Tresmall, nanses, volantí de fons i xarxes d'arrossegament.
DISTRIBUCIÓ:
Es troba a l'Atlàntic des de Noruega fins al Marroc i també a la Mediterrània. Viu als fons fangosos i sorrencs del talús continental.
CUINA: La millor forma de cuinar la mòllera és fregint-la, pasant-la per farina. És un peix blanc que posseïx vitamines A, C, E, B6 y B12. Destaca l'aportació de potassi i sodi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada