EL CARRANC BLAU
(Callinectes sapidus)
El carranc blau és un crustaci decàpode que presenta cinc parells de potes i el seu cos està cobert d'un exoesquelet de color verd fosc. En els mascles les potes tenen un color gris-blavós, i és esta característica la que li dona el nom. En les femelles les puntes de les potes són de color vermell ataronjat.
NOMS:COMUNITAT VALENCIANA: Carranc blau, cranc blau.
CATALUNYA: Cranc blau.
BALEARS: Cranc blau.
MÚRCIA: Cangrejo azul.
ANDALUCÍA: Cangrejo azul.
GALÍCIA: Cangrexo azul.
ASTÚRIES: Cangrejo azul, cangrexo azul.
CANTÀBRIA: Cangrejo azul.
PAÍS BASC:
CANÀRIES: Cangrejo azul.
TEMPORADA:
Tot l'any.
PESCA:
Arrossegament.
DISTRIBUCIÓ:
És una espècie forana que ha envaït les costes espanyoles de la Mediterrània fins a Múrcia, però que cada vegada arriba més al sud. Fora de les nostres costes viu en zones tropicals i temperades, en llacunes, zones litorals, estuaris i desembocadures de rius, més que res a l'Amèrica Atlàntica. Es troba a una profunditat de fins als 2 metres.
CUINA:
És un carranc apreciat per la seua carn tendra i dolça, especialment les femelles, sent molt apropiat per a fer caldos, arrossos melosos o simplement menjar-ho bullit.
Para l'atenció els seus continguts alts de iode, magnesi i seleni. També aporta sodi en molta quantitat, el que fa que no siga recomanable si es consumix a sovint. Conté vitamines E i B12.
Para l'atenció els seus continguts alts de iode, magnesi i seleni. També aporta sodi en molta quantitat, el que fa que no siga recomanable si es consumix a sovint. Conté vitamines E i B12.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada