EL POLP BLANC
(Eledone cirrhosa)
Té el cos en forma de sac i berrugós amb una espècie de cresta separant la regió ventral de la dorsal. Els seus ulls són grans, amb una palil.la supraocular. El color és groguenc, taronja vermellós o roig marronós. El mant del cos fa de 9 a 11 cm de llarg, en total uns 40 o 50 cm.
NOMS:
COMUNITAT VALENCIANA: Polp banc, pulpo blanco, polp jueu, bolsico, bolsito. Polpets (als juvenils).CATALUNYA: Pop blanc, pop manyufla. Popets (als juvenils).
BALEARS: Pop blanc, polp blanc. Popets (als juvenils).
MÚRCIA: Pulpo blanco, pulpo rizado.
ANDALUCÍA: Pulpo cabezón, pulpo maricón, pulpo blanco, pulpa, pulpo hediondo, pulpo almizqueño, pulpo mezclero. Pulpitos (als juvenils).
GALÍCIA: Polbo cabezudo, polbo do limpo, cabezón, polbo do flor, pote.
ASTÚRIES: Pulpo cabezón, polbo cabezudo, pulpo blanco.
CANTÀBRIA: Cabezón, pulpo blanco, pulpe blanco.
PAÍS BASC: Olagarro zuria, olagarro zuri, cabezón.
CANÀRIES: Pulpo blanco. Lauriana (femella).
Polpets |
TEMPORADA:
Tot l'any.
PESCA:
Arrossegament, potera, nases i llinya.
Es troba a l'Atlàntic Nord-est i a la Mediterrania. Viu fins els 120 metres de profunditat.
La carn del polp té un excel.lent sabor, molt apreciada en molts llocs. Es pot bullir, torrar a la graella o fregir. Combina amb all, ceba, tomata, llima, oli d'oliva, pebre dolç o coent, vi, jengibre o salsa de soja. És gran aliat de l'arròs i la pasta. La tinta que posseïx es pot utilitzar per a elaborar salses o arrossos.
És un aliment baix en calories i sense colesterol, a més té minerals i vitamines entre els quals destaquen: calci i vitamines A, B3, B1 y B2.
És un aliment baix en calories i sense colesterol, a més té minerals i vitamines entre els quals destaquen: calci i vitamines A, B3, B1 y B2.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada