EL LLAGOSTÍ BLANC DE LA ÍNDIA
(Fenneropenaeus indicus)
Esta espècie presenta un rostre lleugerament corb cap a la punta, ben desenrotllat i dentat que s'estén fins més allà dels peduncles dels ulls.Té la closca llisa. El seu cos és semi-traslúcid amb un blanc groguenc (en els especímens xicotets) o verd grisenc i cobert amb moltes taquetes de color café. Els ulls els té de color café clar. Les crestes dorsal abdominal i rostral són café rogenc o fosc. La longitud màxima total que pot arribar a fer és de 228 mm, la de la closca sols de 56 mm.
NOMS:COMUNITAT VALENCIANA: Llangostí blanc de la Índia, Llagostí blanc de la Índia.
CATALUNYA: Llagostí blanc de la Índia.
BALEARS: Llagostí blanc de la Índia.
MÚRCIA: Langostino banana,
ANDALUCÍA: Langostino blanco, gambón.
GALÍCIA: Langostino branco da India.
ASTÚRIES: Langostino branco da India, langostino blanco de la India.
CANTÀBRIA: Langostino blanco de la India.
PAÍS BASC: -
CANÀRIES: -
Altres noms: Camarón de la India.
TEMPORADA:
Tot l'any.
PESCA:
Aqüicultura i nases.
DISTRIBUCIÓ:
Es distribuïx per l'Oceà Índic i el Pacífic occidental. És una espècie molt comercialitzada en congelats degut a la seua criança en païssos com la Índia, Cambodia o el Vietnam.
Els llangostins es cuinen a la planxa, bullits o afegits a arrossos o guisats mariners. Entre els seus valors nutricionals destaquen les proteïnes i vitamines des grups B i D. Té, també, gran quantitat de iode.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada