La mussolera és un palangre de superfície que va a so de marea. És un palangre que pesca tota la nit, ja que el peix de mar obert, siga el marraix, la mussola, l'emperador o la tonyina, es mata sobretot en anar-se'n el sol. La temporada comença en primavera.
En un començament el palangre es cala, després la barqueta va observant l'estat del parany. Quen el peix pega, la boia es va a pico i els pescadors saben que n'hia ha una al palangre. Es treu el palangre i desempeixquen la captura.
Les parts de la mussolera són:
1- Les boies: línia que aguanta les braçolades. Té la distància que el pescador desitja.
2- Les braçolades o braçols: són els cordons amb l'ham. La separació és de 25 a 30 metres.
3- L'armadura o estructura, és la més grossa. El palangre s'amarra directament. A diferència tenim que hi ha una boieta. De la boieta a la mare van 10 o 12 metres per a evitar enganxades.
En un començament el palangre es cala, després la barqueta va observant l'estat del parany. Quen el peix pega, la boia es va a pico i els pescadors saben que n'hia ha una al palangre. Es treu el palangre i desempeixquen la captura.
Les parts de la mussolera són:
1- Les boies: línia que aguanta les braçolades. Té la distància que el pescador desitja.
2- Les braçolades o braçols: són els cordons amb l'ham. La separació és de 25 a 30 metres.
3- L'armadura o estructura, és la més grossa. El palangre s'amarra directament. A diferència tenim que hi ha una boieta. De la boieta a la mare van 10 o 12 metres per a evitar enganxades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada