EL CARAGOL CRISTIÀ
(Otala lactea)
El caragol cristià és un mol.lusc gasteròpode terrestre freqüent en la zona Mediterrània occidental. És un dels caragols peninsulars més grans. La seua petxina és grossa, globosa i sòlida, de fins a 4 cm de diàmetre, deprimida i amb l'espiral més baixa. El seu color és marró intens amb xicotetes taques difuses més clares, amb l'obertura marró fosca i el llavi més fosc (açò últim la distingix de l'espècie Otala punctata).
NOMS:
COMUNITAT VALENCIANA: Caragol cristià, caracol boquinegro, barbacha.CATALUNYA: Caragol cristià, caragol jueu, cargol cristià, vinyal, caragol de vinya.
BALEARS: Caragol cristià, cargol cristià.
MÚRCIA: Serrana, caracol serrano, boquinegro, maeza.
ANDALUCÍA: Cabrilla.
GALÍCIA: Caracol miel.
ASTÚRIES: -
CANTÀBRIA: -
PAÍS BASC: -
CANÀRIES: Cabrilla.
TEMPORADA:
Tot l'any.
Mora a l'est de la Península Ibèrica, les Balears, el sud de França, Còrsega i el nod-est d'Algèria, encara que ha segut introduït en altres països.
Este mol.lusc és de consum molt habitual a Espanya. Es prepara en salses o afegit a alguns guisats i arrossos, especialment en la paella.
Encara que els caragols terrestres són baixos es nutrients, podem destacar d'ells el seu baix contingut en greixos i la presència de vitamina B3 o niacina i d'alguns minerals com el potassi i el magnesi.
Encara que els caragols terrestres són baixos es nutrients, podem destacar d'ells el seu baix contingut en greixos i la presència de vitamina B3 o niacina i d'alguns minerals com el potassi i el magnesi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada