L'OSTRA
(Ostrea edulis)
Mol.lusc bivalve que té la petxina en forma arredonida, comprimida, grossa i molt variable, de fins a 20 cm de longitud, encara que esta mida no és comú. Les valves són desiguals, la inferior còncava, amb esculpit prominent en forma laminar, la superior plana i esculpida, amb marge emmerletat normalment.
La seua coloració és gris-terrosa, amb bandes concèntriques color café clar o blavoses en la valva dreta, i amb la cara interior blanca nacarada.
NOMS:La seua coloració és gris-terrosa, amb bandes concèntriques color café clar o blavoses en la valva dreta, i amb la cara interior blanca nacarada.
COMUNITAT VALENCIANA: Ostra, ostra comuna.
CATALUNYA: Ostra, ostra comuna.
BALEARS: Ostra, ostia.
MÚRCIA: Ostra.
ANDALUCÍA: Ostra.
GALÍCIA: Ostra europea, ostra común.
ASTÚRIES: Ostra.
CANTÀBRIA: Ostra.
PAÍS BASC: Ostra arrunta.
CANÀRIES: Ostra.
TEMPORADA:
Tot l'any.
PESCA:
Aqüicultura, arrossegament i rastrell.
DISTRIBUCIÓ:
La seua distribució natural és des de Noruega fins el Marroc, gran part de les Illes Britàniques i la Mediterrània.
La seua carn es considera molt valorada pe la qual cosa el seu valor econòmic és alt. Generalment es consumixen crues amb diferents adobs, saltades o en sopes, però també es poden gratinar al forn o fer al vapor. Són riques en proteïnes i tenen un baix contingut en greixos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada