EL SARG REIAL
(Diplodus cervinus cervinus)
Presenta un cos ovalat, alt i llarg. Els seus llavis són grosos i carnosos. Les dents incisives tallen prou. La coloració del sard imperial és marró, amb 5 bandes transversals amples, més obscures, sobre els flancs, i una al capdavant travessant els ulls. Té una xicoteta taca a l'axil.la de les aletes pectorals. Les aletes són de color negre en els seus costats i l'anal és quasi negra. La mesura dels mascles pot arribar fins als 60 cm de llargària i 5 quilos de pes.
COMUNITAT VALENCIANA: Sard imperial, sarg reial, sard soldat, sargo real, bedao.
CATALUNYA: Sarg reial, sarg imperial, presoner.
BALEARS: Sarg castanyat, sarg reial.
MÚRCIA: Sargo real, sargo breado.
ANDALUCÍA: Sargo de piedra, sargo burgo, sargo soldado, sargo capote, sargo real, soldado, rompeladrillos, sargo gitano, pejeladrillo.
GALÍCIA: Sargo acastañado, bedao, mocharra, mucharra, sargo real.
ASTÚRIES: Bizcuervu, pizcuervu, monterudu, mujarra, xárabu, xargu, pez cuervu, sargoriu, sargo.
CANTÀBRIA: Bedau, mocharra, monjón, monterudo, mujarra pañosa, mojarra.
PAÍS BASC: Muxar ezpainlodia, txapasta.
CANÀRIES: Sargo briao, sargo molinero, sargo breado.
TEMPORADA:
De maig a octubre.
PESCA:
Tresmall i palangre.
Es troba a les costes de l'Atlàntic oriental (des de la Mar Cantàbrica i la Mediterrànea fins Sud-Àfrica, incloent Madeira i les Illes Canàries).
Quan són xicotets la seua carn no és comparable amb altres espàrids però és molt més bona com més gran siga el peix. És un peix semigras amb alt contingut en proteïnes i omega-3.
No es recomanable adornar este peix amb salses o altres guarniments ja que les característiques de la seua carn mereixen no ser desdibuixades. Es pot menjar a la planxa o al forn. També està molt bó en cebiche.
No es recomanable adornar este peix amb salses o altres guarniments ja que les característiques de la seua carn mereixen no ser desdibuixades. Es pot menjar a la planxa o al forn. També està molt bó en cebiche.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada